Ai cont, ai parte!

I. NOTELE CE COMPUN PARFUMUL

Parfumurile si respectiv grupele de parfumuri sunt alcatuite la baza din amestecul mai multor note aromatice, clasificate in 12 familii mari (de aici este inspirata si denumirea magazinului online de parfumuri arabesti orientale pentru dama și barbat 12note.

MIROSURI CITRICE ~ FRUCTE, LEGUME & NUCI ~ FLORI ~ FLORI ALBE ~ PLANTE VERZI, IERBURI & FOUGERES ~ MIRODENII ~ MIROSURI DULCI & GURMANDE ~ LEMN & MUSCHI ~ RASINI & BALSAMURI ~ MOSC, AMBRA, MIROSURI ANIMALICE ~ BAUTURI ~ NATURAL & SINTETIC, POPULAR & CIUDAT

Prin amestecul acestor note se creează parfumuri potrivite oricarei persoane, unice si de ce nu, uneori fermecatoare.

Parfumuri Arabesti si note orientale olfactive

II. GRUPURI DE NOTE OLFACTIVE

Notele, fiind de aproximativ 1000 de tipuri, sunt filtrate la randul lor in 7 asanumite "Grupuri olfactive" sau "Grupe olfactorii" : Aromatic, Chypre, Citric, Floral, Pielarie, Oriental, Lemnos

  1. AROMATIC - intalnit in cea mai mare parte la parfumurile barbatesti si unisex. Acest grup principal este alcatuit din 5 subgrupuri: Aromatic Acvatic / Aromatic Condimentat / Aromatic Fougere / Aromatic Fructat / Aromatic Verde.
  2. CHYPRE - intalnit in egala masura la toate tipurile de parfumuri, pentru femei, barbati si unisex. Acest grup principal este alcatuit din 2 subgrupuri: Chypre Floral / Chypre Fructat.
  3. CITRIC - intalnit in cea mai mare parte la parfumurile femei si unisex. Acest grup principal este alcatuit din 2 subgrupuri: Citric Aromatic / Citric Gurmand
  4. FLORAL - putem spune ca este cel mai mare grup si este format din compozitii aromatice tipice parfumurilor pentru femei si unisex. Acest grup principal este alcatuit din 6 subgrupuri: Floral Aldehidic / Floral Acvatic / Floral Fructat / Floral Fructat Gurmand / Floral Lemnos Mosc
  5. PIELARIE - intalnit in cea mai mare parte la parfumurile unisex si barbatesti, acesta este un grup de sine statator si dateaza de la inceputul industriei "Parfumeriei"
  6. ORIENTAL - Grup caracterizat prin caldura si senzualitate, din care fac parte majoritate parfumurilor arabesti din Dubai. Intalnit in cea mai mare parte la parfumurile unisex si pentru femei. Acest grup principal este alcatuit din 5 subgrupuri: Oriental Condimentat / Oriental Floral / Oriental Fougere / Oriental Lemnos / Oriental Vanilat.
  7. LEMNOS - intalnit in cea mai mare parte la parfumurile unisex si pentru barbati. Acest grup principal este alcatuit din 5 subgrupuri: Lemnos Acvatic / Lemnos Aromatic / Lemnos Chypre / Lemnos Condimentat / Lemnos Floral Mosc.

III. PIRAMIDA DE NOTE OLFACTIVE

Δ Notele de vârf sunt prima impresie și sunt formate din substanțe cu molecule ușoare ce se resimt în primele aproximativ 15 minute.

Δ Notele de mijloc reprezintă caracterul parfumului, apar lent după cele de vârf și dureaza 1-2 ore.

Δ Notele de bază miros profund și îndelungat. Apar, cu intensitate scazută, printre notele de mijloc, apoi rămân și persistă câteva ore.

⇔ Există și parfumuri cu așa-numita "compoziție liniară". Mirosul lor este în continuare același după aplicarea pe piele și, în timp, nu se schimbă.

* Intensitatea și longetivitatea parfumurilor este direct influențată de multipli factori externi, informații aici.IV. CONCENRAȚIE - TIPURI DE PARFUM