Prezentul document prin continutul sau pune la dispozitia tertilor utilizatori Regulamentul privind termenii si conditiile de utilizare a site-ului 12note.ro.

Site-ul 12note este operat de societatea Exclusive Gift Shop SRL (denumire comercială: 12note), cu sediul in Strada Odei 168-170, Sector 4, București, inscrisa in Registrul Comertului cu numarul J40/2803/2019. Utilizarea site-ului (incluzand accesul, navigarea si cumpararea produselor de pe acest site) constituie un acord implicit de respectare a termenilor si conditiilor enuntate in cuprinsul prezentului document cu toate efectele si consecintele ce decurg din aceasta.

Administratorul site-ului 12note isi rezerva dreptul de a modifica in orice moment continutul acestui acord, fara notificarea prealabila a persoanelor care il utilizeaza, denumite in continuare "Utilizatori". Utilizatorii vor avea acces permanent la termenii si conditiile de utilizare a serviciilor, pentru a le putea consulta in orice moment.

Continutul site-ului si drepturile de proprietate intelectuala

Continutul acestui site nu poate fi utilizat, reprodus, distribuit, transmis, expus, in alte scopuri decat cele expres si legal permise. Extragerea oricaror informatii urmata de orice utilizare in scop comercial care depaseste sfera copiei private reglementate de lege sau pentru vanzare ori licentiere si fara a avea in prealabil un consimtamant scris al titularilor drepturilor de proprietate constituie o incalcare a termenilor si conditiilor.

Sunteti de asemenea de acord sa nu afectati si interferati in vreun fel cu elementele de securitate ale site-ului, cu elementele care previn sau restrictioneaza utilizarea, copierea unui continut sau elemente care intaresc limitele de utilizare a siteului sau a continutului acestuia.

Dreptul consumatorilor de denuntare unilaterala a contractului

Va rugam sa va asigurati ca ati verificat specificatiile produsului si compatibilitatea acestuia prin vizitarea paginii producatorului inainte de a-l cumpara. Raporturile comerciale dintre cumparator si 12note sunt reglementate oficial de Ordonanta Guvernului 130/2000, privind protectia consumatorilor la incheierea si executarea contractelor la distanta.

Consumatorul are dreptul sa notifice in scris comerciantului ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 10 zile lucratoare de la primirea produsului sau, in cazul prestarilor de servicii, de la incheierea contractului.

Administratorul 12note face eforturi permanente pentru a pastra acuratetea informatiilor de pe site, insa uneori acestea pot contine inadvertente (specificatiile sau pretul produselor modificate de catre producator fara preaviz sau viciate de erori de operare). Atentie: fotografiiile au caracter informativ si pot contine accesorii care nu sunt incluse in pachetele standard.

Frauda

In scopul accesarii si utilizarii anumitor sectiuni ale website-ului poate fi necesara crearea unui cont personal. Prin prezenta declarati ca va asumati integral responsabilitatea pentru toate si oricare dintre activitatile realizate prin intermediul contului pe care il deschideti pe website si, in consecinta, va sfatuim sa asigurati securitatea parolei contului sau a altor date de acces. In cazul in care securitatea contului pe care il detineti este compromisa, trebuie sa anuntati imediat administratorul site-ului. 12note nu este responsabil pentru daunele care va sunt cauzate sau care sunt cauzate tertilor de orice fel, prin utilizarea neautorizata a contului.

Drept aplicabil

Prin folosirea site-ului 12note, utilizatorul se declara de acord asupra faptului ca legile romane vor guverna Termenii si conditiile de utilizare si orice disputa de orice fel care ar putea sa apara intre utilizatori si administratorii 12note sau asociatii/partenerii/afiliatii acestuia. In cazul unor eventuale conflicte se va incerca mai intai rezolvarea acestora pe cale amiabila, iar daca rezolvarea pe cale amiabila nu va fi posibila, conflictul va fi solutionat in instanta, in conformitate cu legile romane in vigoare.

Disponibilitatea serviciului

Administratorul 12note isi rezerva dreptul de a modifica structura si interfata oricarei pagini sau subpagini a site-ului 12note  in orice moment si la orice interval de timp liber ales, avand dreptul de a intrerupe temporar sau permanent, partial sau in totalitate serviciile puse la dispozitia publicului prin intermediul acestui website fara vreo notificare prealabila individuala sau generala.

Daca aveti intrebari sau nelamuriri in legatura cu acesti termeni de utilizare, nu ezitati sa ne contactati prin intermediul formularului dedicat de contact sau la adresa de email.


Folosirea acestui site implica acceptarea termenilor si conditiilor de mai jos. Recomandam citirea cu atentie a acestora. EXCLUSIVE GIFT SHOP S.R.L. își rezervă dreptul de a modifica aceste prevederi fară o altă notificare. 

EXCLUSIVE GIFT SHOP S.R.L. garantează utilizatorului acces limitat în interes personal pe site-ul www.12note.ro si nu ii confera dreptul de a descarca sau de a modifica partial sau integral site-ul, de a reproduce partial sau integral site-ul, de a copia, de a vinde/revinde sau de a exploata site-ul in orice alta maniera, in scopuri comerciale sau contrare intereselor companiei EXCLUSIVE GIFT SHOP S.R.L. fara acordul prealabil scris al acesteia.


Mergi direct la o anumita secțiune:

 1. Identitatea societății vânzătoare
 2. Domeniul de aplicare
 3. Încheierea contractului
 4. Caracteristicile produselor
 5. Cererea / Comanda de cumpărare
 6. Prețul și plata prețului
 7. Livrarea și modalitatea de livrare
 8. Termen de livrare
 9. Transferarea riscului
10. Soluționarea reclamațiilor
11. Abonare / Dezabonare Newsletter
12. Dreptul de retragere
13. Diverse
14. Campanii și Promoții
15. Scrierea de review-uri, comentarii, întrebari si răspunsuri


1. Identitatea societății vânzătoare

Denumirea societății: EXCLUSIVE GIFT SHOP SRL
Cod unic de înregistrare: RO40726453
Număr de ordine în Registrul Comerțului: J40/2803/2019
Adresă sediu social: Strada Odei 168-170, Camera 1, Sector 4, cod postal 041047, București
Adresă de poștă electronică: office@12note.ro
Număr telefon: +40768622287 

2. Domeniul de aplicare

Prezentul act, respectiv Termenii și condițiile comerciale ale EXCLUSIVE GIFT SHOP SRL privind vânzarea la distanță și comerțul electronic (denumit în continuare "Termeni și Condiții 12note"), reglementează raportul juridic dintre vânzătorul EXCLUSIVE GIFT SHOP SRL (denumit în continuare "12note") și consumatorul, persoană fizică sau grup de persoane fizice constituite în asociații, (denumit în continuare "Clientul" sau "Consumatorul") - (12note și Clientul sau Consumatorul sunt denumiți în continuare împreună "Părțile") având ca obiect vânzarea-cumpărarea Produselor prezentate de către 12note Clientului pe pagina de internet: www.12note.ro și pe pagina de internet pentru telefon mobil www.12note.ro (denumite în continuare împreună "Pagina de internet 12note").
Termenii și Condițiile 12note sunt aplicabile oricăror comenzi, vânzări și livrări de Produse prezentate pe Pagina de internet 12note și vândute de către 12note Clientului, în versiunea valabilă la data efectuării comenzii. Odată cu efectuarea comenzii/cererii de cumpărare Clientul acceptă necondiționat Termenii și Condițiile 12note publicate pe Pagina de internet 12note, presupunându-se că acestea au fost luate la cunoștință de către Client înainte de efectuare comenzii.

12note își rezervă dreptul de a modifica unilateral oricând Termenii și Condițiile 12note. Acestea pot fi consultate în orice moment, în varianta actuală la www.12note.ro

3. Încheierea Contractului

Prin efectuarea comenzii, respectiv prin apăsarea/activarea butonului ADAUGĂ ÎN COŞ, Clientul face o cerere de cumpărare privind Produsele selectate în conformitate cu Termenii și Condițiile 12note precum și cu prețurile de vânzare a Produselor în vigoare la data efectuării comenzii de către Client, cerere/comandă de cumpărare care necesită acceptarea expresă din partea 12note (denumită în continuare "cerere/comanda de cumpărare"). Abia după acceptarea cererii/ comenzii de cumpărare a Clientului de către 12note rezultă un contract la distanță încheiat între 12note și Client, care are, în principal, ca obiect, pe de o parte, obligația de Vânzare și Livrare, iar pe de altă parte, obligația de Preluare și Plată a prețului privind Produsele comandate de către Client (denumit în continuare "Contractul"). 12note , după caz, nu este obligată să accepte cererea de cumpărare a Clientului dacă, enumerăm cu titlu exemplificativ și nu limitativ, lipsește produsul din stoc, datele furnizate de către Client sunt incomplete sau incorecte, livrarea este solicitată în afara teritoriului României, 12note are îndoieli rezonabile cu privire la seriozitatea cererii/comenzii de cumpărare, cererea/comanda de cumpărare a unei cantități semnificative de produse de același tip/marcă în scopul revânzării, etc.)."

4. Caracteristicile Produselor

12note, în calitate de comerciant autorizat, prezintă și comercializează pe Pagina de internet 12note o gamă variată de Produse de parfumerie, îngrijire, machiaj, cosmetice si accesorii (denumite mai sus și în continuare împreună "Produsele" sau individual "Produsul").

Produsele prezentate pe Pagina de internet 12note sunt comercializate noi, în conformitate cu prevederile legale din România, consumatorilor finali doar cu amânuntul, în cantităţi adecvate pentru uz personal sau scopuri de menaj.

12note își rezervă dreptul de a modifica oricând gama de Produse prezentate pe Pagina de internet 12note  precum și informațiile cu privire la Produse, Oferte toate acestea neavând caracter obligatoriu. Informatiile si fotografiile cu privire la Produse pot avea caracter informativ si nu coincid întotdeauna cu imaginea Produselor livrate. În special la înnoirea sortimentului producătorului pot apărea modificări cu privire la aspectul şi dotările cu care vin Produsele. În acest sens nu pot exista pretenţii ale Clientului pentru modificările/completările intervenite precum și în raport cu imaginea Produselor afișate. Acestea nu constituie obligativitate contractuală, pot prezenta diferențe în realitate și pot fi modificate fară înștiintare prealabilă. Produsele pot fi comandate de către Client pe toată perioada de expunere pe Pagina de internet 12note și în limita stocului disponibil. 

Aceleasi conditii se aplică și prețurilor produselor.

Produsul va fi folosit de Client în conformitate cu destinația acestuia, doar pe durata de valabilitate (vezi pe ambalaj) a Produsului și în conformitate cu instrucțiunile de utilizare.

Clientul este îndreptățit, în special înainte de efectuarea comenzii, să solicite din partea 12note informații cu privire la produsele prezentate pe Pagina de internet 12note. În acest sens, 12note pune la dispoziția Clientului personal specializat, care poate fi contactat la numărul de telefon: +40768 622 287 (intre orele de lucru).

5. Cererea / Comanda de cumpărare

În vederea achiziționării Produselor selectate Clientul completează formularul privind cererea/comanda de cumpărare pus la dispoziție pe Pagina de internet 12note (denumit în continuare "Formular") cu datele solicitate în Formular (denumite în continuare "Datele de identificare"). Clientul se obligă să completeze Datele de identificare cu exactitate, complet și fără erori, verificând corectitudinea acestora înainte de efectuarea cererii/comenzii de cumpărare. Răspunderea 12note nu poate fi atrasă, în cazul în care Datele de identificare au fost completate eronat sau incomplet de către Client.

Înainte de apăsarea/activarea butonului FINALIZEZĂ COMANDA, Clientul se obligă să citească Termenii și Condițiile 12note, confirmând cunoașterea și acceptarea acestora prin bifarea căsuței "Am citit şi sunt de acord cu Termenii și Condițiile 12note".

Prin apăsarea/activarea butonului FINALIZEAZĂ COMANDA, Clientul transmite catre 12note cererea/comanda sa de cumpărare privind Produsele selectate pe Pagina de internet 12note. Odată cu apăsarea/activarea butonului FINALIZEAZĂ COMANDA, Clientul confirmă că a luat la cunoștință de, respectiv acceptă necondiționat, caracteristicile, prețurile, cantitățile, Condițiile de Livrare ale Produselor selectate, precum și de "Termenii și Condițiile 12note", "Termenii și Condițiile Generale ale Paginii de internet 12note", "Prelucrarea Datelor cu Caracter Personal" si "Politica de utilizare cookie-uri".

12note este îndreptățit fie să accepte cererea/comanda de cumpărare transmisă de către Client, fie, după caz, să nu o accepte, încercând, dar fără a se obliga, să informeze Clientul cu privire la motivele neacceptării cererii/comenzii de cumpărare (de exemplu, dar fără a se limita la: datele furnizate de către Client sunt incomplete sau incorecte, livrare este solicitată în afara teritoriului României, 12note are îndoieli cu privire la seriozitatea cererii/comenzii de cumpărare, cererea/comanda de cumpărare a unei cantități semnificative de produse de același tip/marcă în scopul revânzării, etc.)."

12note îşi rezervă dreptul de a anula Comenzile pentru Produse şi Servicii care sunt afişate pe Pagina de internet 12note ca urmare a unor erori tehnice, sau care, din cauza unor erori tehnice prezintă preţuri evident eronate/derizorii pentru Produse (preţuri pe care le poate aprecia ca fiind eronate/derizorii orice cumpărator).

12note va transmite automat un mesajul electronic de primire al Formularului de Comanda  în atenția Clientului la adresa de mesagerie electronică menționată de Client în Formular, insa acceptarea cererii/comenzii de cumpărare a Clientului de către 12note are loc in momentul contactarii telefonice a Cumparatorului de catre consultantii 12note in vederea confirmarii comenzii.

12note nu va putea fi tras la raspundere în cazul unei adrese de mesagerie electronică greșit completată în Formular sau dacă Mesajul electronic de confirmare nu a putut fi recepționat de către Client. Mesajul electronic de confirmare conține informațiile completate în Formular și selectate de către Client, în special cu privire la Produsul sau Produsele comandate, Prețul de achitat de către Client precum și modalitatea de plată a Prețului, modalitatea și Condițiile de Livrare și Datele de identificare.

Clientul se obligă să citească și să verifice corectitudinea informațiilor conținute în Mesajul electronic de confirmare. În cazul în care Mesajul electronic de confirmare conține informații eronate Clientul va putea solicita 12note corectarea acestora în termen de 2 (două) zile lucrătoare de la data recepției Mesajului electronic de confirmare. În acest sens, Clientul va putea contacta 12note prin e-mail la adresa office@12note.ro sau la numărul de telefon +40768622287 (intre orele de lucru). 12note nu răspunde pentru eventuale informații eronate conținute în Mesajul electronic de confirmare.

12note își desfășoară activitatea comercială respectând întru totul prevederile legale în vigoare. Astfel, 12note este îndreptățit să nu presteze vreo obligație contractuală cu privire la cererea/comanda de cumpărare, chiar și după acceptarea acesteia, dacă executarea acesteia implică încălcarea prevederilor legale (de exemplu: dol, fraudă etc.).

6. Prețul și Plata Prețului

Orice ofertă/comandă de cumpărare privind Produsele prezentate pe Pagina de internet 12note , urmată de un Mesaj electronic de confirmare, implică o obligație de plată a unei sume de bani reprezentând valoarea de vânzare a Produsului/Produselor selectate (denumit în continuare "Prețul" și/sau "Prețurile") din partea Clientului în favoarea 12note. Odată cu apăsarea/activarea butonului FINALIZARE COMANDĂ și recepționarea Mesajului electronic de confirmare Clientul se obligă să plătească către 12note Prețul Produsului sau Produselor selectate.

Vanzatorul își rezervă dreptul de a modifica unilateral și necondiționat, precum și în funcție de propriile interese Prețurile Produselor prezentate pe Pagina de internet www.12note.ro.

Vanzatorul este îndreptățit, înaintea recepționării oricăror cereri/comenzi de cumpărare, să introducă Prețuri noi, să corecteze/rectifice Prețurile, să ofere ori să anuleze Prețuri reduse, fără a informa în prealabil Clientul.

Prețurile sunt menționate în dreptul fiecărui produs și sunt exprimate in LEI (RON - unitatea monetară a României). Prețurile Produselor includ Taxa pe Valoare Adăugată (TVA) valabilă la data acceptării cererii/comenzii de cumpărare.

Clientul poate opta pentru una din modalităţile de plata de mai jos:

Ramburs - Clientul efectuează plata Prețului la data livrării/recepționării Produsului către Curier, care va elibera o chitanță. În cazul modalității de plată prin Ramburs Prețul este scadent la data livrării/recepționării Produsului. Mai multe detalii aici.

Card bancar - Clientul efectuează plata Prețului la data transmiterii cererii/comenzii sale de cumpărare privind Produsele selectate pe Pagina de internet 12note. În cazul plății prin Card bancar Prețul este scadent la data recepționării de către Client a Mesajului electronic de confirmare. Card-urile bancare acceptate sunt: VISA (Clasic si Electron), MasterCard si Maestro (daca au cod CVV2/CVC2). Mai multe detalii aici.

Nu se percepe niciun comision suplimentar pentru tranzactii. Pentru asigurarea securitatii tranzactiilor, 12note.ro foloseste platforma de plati securizate PlatiOnline 3d Secure2.

Procesarea datele de card se face in mod exclusiv pe serverele PlatiOnline. Siguranta informatiilor dvs. este garantata de faptul ce PlatiOnline nu stocheaza datele confidentiale ale cardului dvs., ci le trimite criptat pe o conexiune securizata catre banca procesatoare. 

Indiferent de valuta pe care o aveti in cont, tranzactiile de fac in lei la cursul de schimb al bancii dumneavoastra.

Datele obligatorii sunt: Nume posesor, Numar card, Data expirare card, CVV card, parola 3D secure.

Plata prin ordin de plata - Acest tip de plată se face în baza facturii proforme trimise de 12note pe adresa de e-mail transmisa de catre client. Livrarea produselor se face după confirmarea plății proformei emise în contul specificat în document. Mai multe detalii aici.

a. Anularea unei tranzactii:

- anularea unei tranzactii bancare efectuate in zilele de weekend (Sambata-Duminica) se poate efectua in maxim 24 ore de la efectuarea platii, in urma unei solicitari scrise catre adresa de email office@12note.ro sau completand formularul de contact.

- pentru tranzactiile efectuate in cursul saptamanii (Luni-Vineri) anularea se poate efectua in maxim de 12 ore de la efectuarea platii, in urma unei solicitari scrise catre adresa de email office@12note.ro sau completand formularul de contact.

O tranzactie nu mai poate fi anulata daca aceasta a fost confirmata telefonic si livrata catre adresa de expeditie a destinatarului. In acest caz, pentru anularea unei tranzactii se aplica politica de retur.

Daca este posibila anularea tranzactiei, banca emitenta va debloca suma aferenta in 1 - 30 zile in contul bancar al clientului, in functie de politica acesteia.

Factura fiscala va fi transmisa la adresa de E-mail oferita de catre Client in momentul plasarii comenzii sau va fi incarcata in Contul de client (daca Clientul si-a creat cont pe www.12note.ro). In anumite situatii, Factura fiscala aferenta comenzii Clientului, se emite dupa ce livrarea comenzii a fost efectuata si finalizata cu succes. 

Limita maximă admisă a rambursului pentru comenzile plasate în numerar este de 1000 lei/persoană juridică și 1000 limită/persoana fizică;

Cu privire la Prețul și Modalitatea de plată a Prețului Produselor Clientul va putea contacta 12note prin e-mail la adresa office@12note.ro sau la numărul de telefon +40768622287 (intre orele de lucru).

În cazul persoanelor juridice, pentru a intra în posesia coletului sunt necesare actul de identitate și o împuternicire din partea firmei.

In cazul in care preturile sau alte detalii referitoare la produse au fost afisate gresit, inclusiv din cauza faptului ca au fost introduse gresit in baza de date, 12note isi alocă dreptul de la anula livrarea respectivului produs (produse) si de a anunta clientul in cel mai scurt timp despre eroarea aparuta, daca livrarea nu s-a efectuat înca.

Mai multe detalii despre modalitatile de plată, actualizate, in funcție de perioadă si promotiile active, gasești aici.  

7. Livrarea și Modalitatea de livrare

12note livrează Produsele exclusiv pe teritoriul României. Produsele vor fi livrate Clientului sau persoanei desemnate de Client prin intermediul unei societăți de curierat rapid (denumită în continuare "Curierul") la adresa de livrare menționată în Formularul de înregistrare.
Livrarea, modalitatea de livrare precum și denumirea Curierului sunt menționate în Mesajul electronic de confirmare.

Clientul se obligă să primească Produsul sau să desemneze o persoană cu privire la preluarea Produsului de la Curier. Produsul va fi livrat Clientului sau persoanei desemnate de Client, iar în lipsa acestora Curierul este însărcinat de Client să predea Produsul unei alte terțe persoane aflate în spațiul de la adresa de livrare. În acest ultim caz, Clientul își dă expres acordul cu privire la predarea Produsului unei alte terțe persoane aflate la adresa de livrare, presupunându-se că această terță persoană a fost mandatată de către Client cu preluarea Produsului de la Curier. In cazul in care Clientul sau persoana desemnata de Client pentru a lua in primire Produsul de la Curier a optat pentru verificarea coletului la livrare, are obligatia sa deschida Coletul in fata Curierului si sa verifice daca in Colet sunt toate produsele comandate si daca aceste produse au ambalajul intact.

Factura fiscala va fi transmisa la adresa de E-mail oferita de catre Client in momentul plasarii comenzii sau va fi incarcata in Contul de client (daca Clientul si-a creat cont pe www.12note.ro). In anumite situatii, Factura fiscala aferenta comenzii Clientului, se emite dupa ce livrarea comenzii a fost efectuata si finalizata cu succes. 

La data livrării/recepționării Produsului Clientul se obligă să semneze o confirmare de primire (denumită în continuare "Confirmarea de primire"). Confirmarea de primire face dovada deplină a faptului că Produsul a fost predat Clientului de către Curier si a faptului ca coletul si continutul lui sunt conforme si intacte.

Livrare prin curier la adresa o specificată - Curier Rapid, comenzile sunt livrate in orasele din aria de acoperire a curierului. Mai multe detalii aici.

Livrare în locker  -Mai multe detalii aici.

Comenzilor formate din colete cu o greutate mai mare de 2 kg. li se poate adaugă o taxă suplimentară, clientul este informat despre acest lucru dupa plasarea comenzii, inainte de livrarea acesteia;

În locațiile din afara ariei de acoperire a firmei de curierat (localitățile cu km. suplimentari) taxa de livrare poate varia între 20-60 RON, în funcție de câți km. suplimentari calculeză și percepe firma de curierat. Valoarea exactā a taxei de transport va fi comunicatā cănd vei fi contactat pentru confirmarea comenzii, moment în care poți opta pentru anularea comenzii, dacă este cazul.

Mai multe detalii despre livrare, actualizate, in funcție de perioadă si promotiile active, gasești aici.

Refuzul comenzii sau imposibilitatea contactării tale de către curier este o abatere de la condițiile de Livrare și Retur. În cazul producerii unui astfel de eveniment vom înștiința clientul pe e-mail, iar dacă incidentul este unul recurent ne rezervăm dreptul de a nu mai onora nicio comandă plasată și de a dezactiva contul online fără o notificare în prealabil.

8. Termen de livrare

12note, prin Curier, va încerca să livreze Produsul către Client într-un termen de 1 (una) până la 14 (paisprezece) zile lucrătoare, calculat de la data recepționării Mesajului electronic de confirmare. Livrarea Produsului se face, de regula, in zilele de Luni - Vineri între orele 9:00 - 17:00 (conform programului firmei de curierat), exceptând zilele de sărbătoare legală.

Termenul de livrare poate fi influențat de asemenea de factori externi care nu țin de 12note, cazuri în care Termenul de livrare poate fi de cel mult 30 (treizeci) zile de la încheierea Contractului (denumită în continuare "Termenul maxim de livrare").

Clientul este îndreptățit să solicite rezoluțiunea Contractului pentru motivul depășirii Termenului maxim de livrare, dacă 12note nu livrează Produsul într-un termen suplimentar stabilit în mod rezonabil de către Client sau dacă Clientul a informat în prealabil 12note că termenul de livrare este esențial. În vederea exercitării dreptului la rezoluțiunea Contractului, Clientul va transmite către 12note o solicitare scrisă la adresa de postă electronică office@12note.ro, menționând următoarele informații: număr de comandă, număr de factură, numele și prenumele solicitantului, adresa, număr de telefon, adresă de e-mail, cod produs, denumire produs, cantitate, motivele rezoluțiunii - returnării, datele contului bancar: contul IBAN si numele băncii sau poate completa formularul de retur online.
12note va rambursa toate sumele plătite de către Client într-un termen de cel mult 14 (paisprezece) zile de la data la care Clientul a comunicat 12note decizia sa de încetare a Contractului, dacă solicitarea de rezoluțiune a Contractului este întemeiată și Produsul a fost returnat în întregime către 12note. Sumele de mai sus vor fi restituite în contul bancar indicat de Client în solicitarea scrisă de rezoluțiune.

9. Transferarea riscului

Riscul de pierdere sau de deteriorare a Produselor este transferat Clientului în momentul în care acesta sau o persoană terţă desemnată de acesta, alta decât Curierul, intră în posesia fizică a Produselor.

Cu toate acestea, riscul este transferat Clientului în momentul livrării Produselor către Curier, dacă Curierul a fost însărcinat de către Client să transporte Produsele, iar această opţiune nu a fost oferită de către 12note, fără a aduce atingere drepturilor Clientului faţă de transportator.

10. Soluționarea reclamațiilor

Pentru sesizări sau reclamații legate de Produsul si/sau Serviciul achiziționat, Cumpărătorii au la dispoziție formularul de contact din cadrul Site-ului: www.12note.ro la sectiunea "Contact", la numărul de telefon +40768622287 sau la adresa de postă electronică office@12note.ro

Termenul maxim de soluționare a reclamațiilor sau sesizărilor este de 30 (treizeci) de zile calendaristice de la primirea acestora.

11. Abonare / Dezabonare Newsletter

Abonare si dezabonarea la newsletter-ul site-ului www.12note.ro este gratuita si voluntara. Implica acceptarea termenilor de utilizare. Mesajele trimise nu sunt nesolicitate si oricand va puteti dezabona urmand instructiunile din subsolul fiecarui e-mail, din Contul de client sau prin "formularul de contact". Mesajele trimise respecta legea Comertului Electronic in ceea ce priveste comunicarea comerciala asa cum este ea stipulata de legislatie.

12.   Dreptul de retragere

12.1  Dispoziții generale

Dreptul de retragere (retur) al Clientului este reglementat de Art. 9 - Art. 16 din Ordonanța de Urgență nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniştii, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative (denumită în continuare "OUG 34/2014").

În conformitate cu prevederile OUG 34/2014 Clientul este îndreptățit să se retragă dintr-un contract la distanță, fără a fi nevoit să justifice decizia de retragere şi fără a suporta alte costuri decât cele prevăzute la art. 13 alin. (3) şi la art. 14 din OUG 34/2014.

12.2 Termenul de retragere (retur)

Fără a fi nevoit să justifice decizia de retragere, Clientul beneficiază de o perioadă de 14 (paisprezece) zile calendaristice pentru a se retrage din Contract, perioadă calculată începând cu ziua în care Clientul sau o parte terţă, alta decât Curierul şi care este indicată de Client, intră în posesia fizică a produselor (Art. 9 din OUG34/2014), sau:

i) începând cu ziua în care Clientul sau o parte terţă, alta decât transportatorul şi care este indicată de Client, intră în posesia fizică a ultimului produs, în cazul în care Clientul comandă printr-o singură comandă produse multiple care vor fi livrate separat;

ii) începând cu ziua în care Clientul sau o parte terţă, alta decât transportatorul şi care este indicată de consumator, intră în posesia fizică a ultimului produs sau a ultimei piese, în cazul livrării unui produs care constă din mai multe loturi sau piese.

12.3 Exercitarea dreptului de retragere (retur)

Exercitarea dreptului de retragere se aplica in termen de 14 zile calendaristice  numai pentru produsele comandate online si livrate prin curier, nu si pentru cele cu ridicare personala.

În vederea exercitării dreptului de retragere, Clientul, înainte de expirarea perioadei de retragere (vezi Art. Termenul de retragere de mai sus), va informa 12note cu privire la decizia sa de retragere din Contract, prin intermediul modelului de formular de retragere completat, email: comenzi@12note.ro sau telefonic la numatrul +40768622287

*MOSTRELE NU SUNT CONSIDERATE ȘI TRATATE CA UN PRODUS PERSONALIZAT FIIND ALESE DE CATRE CLIENT ÎN VEDEREA ACHIZIȚIONĂRII ULTERIOR A PRODUSULUI FINIT, ACESTEA NU POT FI RETURNATE.

Formular de retur / schimb


Vă recomandăm să completaţi toate câmpurile menţionate din formularul de retragere. Conform legii, este nevoie de o declarație clară a retragerii tale din contractul de achiziţie în cauză.

12note va confirma Clientului, fără întârziere, pe un suport durabil, de exemplu prin e-mail, confirmarea de primire a cererii de retragere în termen de 3 (trei) zile lucrătoare.

Dreptul de retragere este valabil exercitat, dacă comunicarea cu privire la exercitarea dreptului de retragere este transmisă de către Client în atenția 12note înaintea expirării perioadei respective (vezi Art. 11.2 Termenul de retragere de mai sus).

12.4 Obligațiile 12note în cazul retragerii (returului)

12note va returna toate sumele pe care le-a primit drept plată din partea Clientului, mai putin plata echivalenta transportului, ce va fi suportata de catre client. Nu mai târziu de 14 (paisprezece) zile de la data la care 12note a intrat in posesia fizică a tuturor Produselor returnate de Client.

12note poate amâna rambursarea sumelor până la data recepţionării Produselor care au făcut obiectul vânzării.

Clientul își dă acordul ca 12note să ramburseze sumele în contul bancar al Clientului, care va fi menționat de către Client în declarația/formularul de retragereRambursarea sumelor plătite de Client către 12note NU se poate face in numerar.

12.5 Obligațiile Clientului în cazul retragerii (returului)

În conformitate cu Art. 14 din OUG34/2014, Clientul, în cazul exercitării dreptului de retragere, se obligă să returneze Produsele unei persoane autorizate de 12note, să recepţioneze Produsele, fără întârziere nejustificată şi în decurs de cel mult 14 (paisprezece) zile calendaristice de la data in care a intrat in posesia produsului achizitionat. (vezi Art. 1.3 Exercitarea dreptului de retragere de mai sus).

Clientul suportă cheltuielile de returnare a Produselor, respectiv costurile directe legate de returnare. Returnarea se va face prin aceeasi metoda prin care s-a efectuat livrarea (livrare prin curier rapid), expeditiile retur prin Posta Romana nefiind acceptate;

 Clientul este responsabil doar în ceea ce priveşte diminuarea valorii produselor rezultată din manipularea acestora, diferit de ceea ce este necesar pentru determinarea naturii, caracteristicilor şi funcţionării produselor.

Având în vedere natura Produselor comercializate de 12note, Clientul se obligă să returneze Produsele către 12note într-o stare perfectă, nefolosite/netestate, cu sigiliul si ambalajul original intact, respectiv într-o stare în care Produsul poate fi comercializat din nou. Produsul si/sau Pachetele Promotionale vor fi returnate obligatoriu împreună cu toate accesoriile, eșantioanele, cadourile, promoțiile, în ambalajul original nedeteriorat și cu instuctiunile.

Ne rezervam dreptul de a refuza acceptarea returului in situatia unor abuzuri (returnari repetate). Va rugam sa verificati integritatea fizica a coletelor in momentul in care le primiti de la firma de curierat in prezenta curierului si sa ceri intocmirea unui proces verbal de constatare a daunelor daca produsele prezinta urme de deteriorare. Orice reclamatie ulterioara nu va fi luata in considerare.

*DIN CAUZA FAPTULUI CĂ MOSTRELE NU SUNT UN PRODUS SIGILAT ȘI SUNT SELECTATE DE CATRE CLIENT ÎN VEDEREA ACHIZIȚIONĂRII ULTERIOR A PRODUSULUI FINIT, ACESTEA NU POT FI RETURNATE. 

Clientul va fi contactat si informat cu privire la solutionarea "Cererii de retragere (retur) " si va primii toate detaliile referitoare la livrarea Produsului (produselor) catre 12note pentru.

12.6 Refuz Colet

In cazul comenzilor achitate online prin card bancar sau ordin bancar, procesate si predate curierului in vederea expedierii catre destinatar, in cazul refuzarii coletul de catre destinatar, indiferent de motiv, se aplica politica de retur, iar suma echivalenta taxei de transport nu va fi restituita clientului, conform termeni si conditii.

Refuzul comenzii sau imposibilitatea contactării tale de către curier este o abatere de la condițiile de Livrare și Retur. În cazul producerii unui astfel de eveniment vom înștiința clientul pe e-mail, iar dacă incidentul este unul recurent ne rezervăm dreptul de a nu mai onora nicio comandă plasată și de a dezactiva contul online fără o notificare în prealabil.

12.7 Exceptări de la dreptul de retragere

Sunt exceptate de la dreptul de retragere referitor la contractele la distanţă următoarele:
a) contractele de prestări de servicii, după prestarea completă a serviciilor, dacă executarea a început cu acordul prealabil expres al Clientului şi după ce acesta a confirmat că a luat cunoştinţă de faptul că îşi va pierde dreptul la retragere după executarea completă a contractului de către 12note;
b) contracte având ca obiect furnizarea de Produse care sunt susceptibile a se deteriora sau a expira rapid;
c) contracte având ca obiect furnizarea de Produse sigilate care au fost desigilate de Client și care nu pot fi returnate din motive de protectie a sănătății sau de igienă, conform OUG 34/2014 art. 16  - ANPC;
d) contracte având ca obiect furnizarea de Produse confecţionate după specificaţiile prezentate de consumator sau personalizate în mod clar.

13. Diverse

13.1 Garanția legală

În conformitate cu dispozițiile Legii Nr. 449/2003 privind vânzarea produselor şi garanţiile asociate acestora, 12note este răspunzător faţă de Client pentru orice lipsă a conformităţii existentă la momentul când au fost livrate Produsele. În cazul lipsei conformităţii, Clientul trebuie să înstințeze 12note în termen  de maxim 48 ore de la livrare despre aceste neconformități și  are dreptul de a solicita  repararea sau înlocuirea Produsului, în fiecare caz fără plată, cu excepţia situaţiei în care măsura este imposibilă sau disproporţionată. Nu se consideră a fi lipsă de conformitate dacă în momentul încheierii contractului de vânzare-cumpărare Consumatorul a cunoscut sau nu putea, în mod rezonabil, să nu cunoască această lipsă de conformitate ori dacă lipsa de conformitate îşi are originea în materialele furnizate de Consumator.
Sunt exceptate de la garanție defecțiunile datorate utilizării incorecte, întreținerii defectuoase, lovirii Produselor, accidentelor, nerespectării instrucțiunilor de utilizare, reparării Produselor, deteriorării în timpul transportului etc.

Atentie! Dacă produsul prezintă un defect fizic (este lovit, fisurat, zgâriat, prezintă defecte in mecanismele de folosire), îți recomandăm să nu folosești produsul și să ne aduci la cunostință aceste nereguli în maxim 48 ore de la livrarea produsului. Orice sesizare ulterioara nu poate fi soluționată pozitiv.

Cu privire la exercitarea dreptului la garanție Clientul va contacta 12note la număr de telefon +40768 622 287 sau la adresa e-mail office@12note.ro

13.2 Erori

Informaţiile despre Produsele şi serviciile prezentate în Pagina de Internet 12note sunt sub rezerva greşelilor de tipar. Preţurile, informațiile despre Produse precum şi imaginile pot să conţină erori sau neconcordanțe.

Informatiile accesibile pe Site privind produsele comercializate sunt furnizate „CA ATARE” fara vreo garantie de orice fel, implicita sau explicita, in special cu privire la integritatea, exactitatea, actualitatea, nefalsificarea, disponibilitatea, fiabilitatea sau exhaustivitatea informatiilor privind produsele, accesoriile sau serviciile prezentate pe Site-ul 12note sau adaptarea lor la utilizarea avuta in vedere de catre Cumparator.

CALITATEA SERVICIILOR DE HOSTING, LINK-URI CATRE ALTE SITE-URI, ERORI DE FUNCTIONARE

Site-ul 12note.ro este gazduit de serverele unei terte firme. 12note nu va putea fi facut responsabil pentru eventualele erori aparute pe site indiferent de motivele aparitiei lor, acestea incluzand modificari ale site-ului, setari, actualizari ale scripturilor programate, erori aparute datorita folosirii anumitor browsere pentru vizitarea site-ului www.12note.ro. 12note nu raspunde de continutul, calitatea sau natura site-urilor la care se ajunge prin legaturi de pe site-ul www.12note.ro. Pentru respectivele site-uri, raspunderea integrala o poarta proprietarii site-urilor in cauza.

13.3 Litigii

Eventuale litigii dintre Client și 12note vor fi soluționate în prealabil pe cale amabilă. Dacă litigiul nu poate fi soluționat pe cale amiabilă între Părți, litigiul va fi soluționat de Instanța competentă.

În conformitate cu prevederile Ordonanței de Guvern nr. 38/2015 privind soluţionarea alternativă a litigiilor (denumită în continuare "SAL") dintre consumatori şi comercianţi, Clientul poate prezenta voluntar reclamaţiile împotriva 12note entităţilor care aplică proceduri de soluţionare alternativă a litigiilor într-un mod independent, imparţial, transparent, eficace, rapid şi echitabil, în scopul asigurării unui nivel înalt de protecţie a consumatorilor şi a bunei funcţionări a pieţei (denumită în continuare "OG38/2015"). OG38/2015 se aplică procedurilor de soluţionare extrajudiciară a litigiilor naţionale şi transfrontaliere izvorâte din contractele de vânzări sau din contractele de prestări de servicii încheiate între un comerciant care desfăşoară activităţi în România şi un consumator rezident în Uniunea Europeană prin intervenţia unei entităţi de soluţionare alternativă a litigiilor, care propune sau impune o soluţie şi care acţionează în România. În cazul în care un litigiu între Client şi 12note nu a putut fi soluţionat în urma unei reclamaţii prezentate direct de Client către 12note, 12note informează Clientul despre posibilitatea de a se adresa entităţii SAL și platformei SOL (platforma europeană de soluţionare online a litigiilor, denumită în continuare platforma SOL - instrument digital creat de Comisia Europeană pentru a facilita soluţionarea independentă, imparţială, transparentă, eficace, rapidă şi echitabilă, pe cale extrajudiciară, a litigiilor care privesc obligaţiile contractuale rezultate din contractele de vânzare sau de prestare de servicii online dintre un consumator care îşi are reşedinţa în Uniune şi un comerciant stabilit în Uniune). Pentru a se adresa entităţii SAL și platformei SOL Clientul va putea accesa pagina de web: https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=RO.

13.4 Autorități competente

Clientul poate sesiza Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor sau Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii în legătură cu încălcarea prevederilor OUG34/2014.

13.5 Prelucrarea datelor cu caracter personal

Prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date este reglementată de Regulamentul UE nr. 2016/679 (denumit în continuare" Regulamentul").

12note, precum și persoana împuternicită au obligația de a administra in condiții de siguranța și numai pentru scopurile specificate datele personale colectate de la Client.

Scopul colectării și prelucrării datelor este: activități de promovare a Produselor și serviciilor, activități comerciale, activități de statistică și cercetare de piață, informarea clienților/utilizatorilor privind situația contului lor de pe 12note.ro, informarea clienților/utilizatorilor privind activităţi de marketing, activităţi comerciale, de promovare a produselor si serviciilor, de marketing, de publicitate, de cercetare de piața, activități de statistică, de urmărire si monitorizare a vânzărilor si comportamentul consumatorului.

Datele colectate sunt utilizate și prelucrate de către 12note, direct sau prin persoanele împuternicite de către 12note, iar 12note poate să transmită datele în atenția unor societăți din Grupul 12note, din care face parte de asemenea 12note sau partenerii 12note.

Datele cu caracter personal introduse de către Client în Formular sunt necesare în vederea încheierii Contractului dintre 12note și Client. Contractul nu se va considera încheiat, dacă Clientul refuză introducerea datelor cu caracter personal în Formular. Astfel, 12note nu va fi obligată să livreze Produsul.

În conformitate cu dispozițiile Regulamentului Clientul beneficiază de următoarele drepturi:
dreptul de informare; operatorul este obligat să furnizeze persoanei vizate cel puţin următoarele informaţii, cu excepţia cazului în care această persoană posedă deja informaţiile respective: identitatea operatorului şi a reprezentantului acestuia; scopul în care se face prelucrarea datelor; informaţii suplimentare, precum: destinatarii sau categoriile de destinatari ai datelor; dacă furnizarea tuturor datelor cerute este obligatorie şi consecinţele refuzului de a le furniza; existenţa drepturilor prevăzute de prezenta lege pentru persoana vizată, în special a dreptului de acces, de intervenţie asupra datelor şi de opoziţie, precum şi condiţiile în care pot fi exercitate.
dreptul de acces la date: Orice persoană vizată are dreptul de a obţine de la operator, la cerere şi în mod gratuit pentru o solicitare pe an, confirmarea faptului că datele care o privesc sunt sau nu sunt prelucrate de acesta.
dreptul de intervenţie asupra datelor: respectiv rectificarea, actualizarea, blocarea sau ştergerea datelor a căror prelucrare nu este conformă prezentei legi, în special a datelor incomplete sau inexacte; transformarea în date anonime a datelor a căror prelucrare nu este conformă prezentei legi; notificarea către terţii cărora le-au fost dezvăluite datele a oricărei operaţiuni efectuate mai sus.
dreptul de opoziţie: respectiv persoana vizată are dreptul de a se opune în orice moment, din motive întemeiate şi legitime legate de situaţia sa particulară, ca date care o vizează să facă obiectul unei prelucrări, cu excepţia cazurilor în care există dispoziţii legale contrare.
dreptul de a se adresa justiţiei: respectiv dreptul de a se adresa justiţiei pentru apărarea oricăror drepturi garantate de prezenta lege, care le-au fost încălcate.

- dreptul la portabilitate: La cerere, vom transfera datele cu caracter personal către un alt operator, acolo unde este posibil din punct de vedere tehnic, cu condiția ca prelucrarea să se bazeze pe consimțământul dumnevoastră sau să fie necesară pentru executarea unui contract. Mai degrabă decât să primiţi un exemplar cu datele dumnevoastră cu caracter personal, puteţi solicita să vă transferăm datele direct către alt operator, specificat de dumnevoastră.

- dreptul la ștergere: puteți obține de la noi ștergerea datelor cu caracter personal, în cazul în care:

  • datele dvs. personale nu ne mai sunt necesare în raport cu scopurile pentru care au fost colectate sau sunt prelucrate în alt mod;
  • aveți dreptul de a vă opune prelucrării ulterioare a datelor cu caracter personal (a se vedea mai jos) și să vă executaţi acest drept de obiecţie la prelucrare;
  • datele cu caracter personal au fost prelucrate în mod ilegal; în vederea îndeplinirii unei obligații legale care necesită prelucrarea de către noi; în special pentru cerințele legale de păstrare a datelor;
  • pentru constatarea, exercitarea sau apărarea unui drept.

14. Campanii Promoții

12note stabileste regulamentele promotiilor si ale concursurilor pe care le organizează. Aceste regulamente sunt aduse la cunostinta eventualilor participanti numai prin intermediul site-ului propriu. De aceste promotii beneficiaza doar comenzile care respecta intocmai regulile afisate pe site. De asemenea promotiile se aplica doar comenzilor care sunt inregistrate de catre companie in perioada de timp specificata in regulament si in care promotia este valida si numai in limita stocului disponibil. Nu garantam disponibilitatea pe stoc a produselor pentru promotie si o putem intrerupe sau anula in orice moment fara nici o notificare prealabila a clientului. In anumite situații promoțiile și discount-urile nu se cumulează!

15. Scrierea de review-uri, comentarii, întrebari si răspunsuri

15.1. Scrierea de Review-uri, Comentarii, Intrebari si Raspunsuri se poate face, de catre Utilizatori/Clienti/Cumparatori, in sectiunile tip “Intrebarile si raspunsurile clientilor” și “Acorda review” aflate in pagina de produs sau pe alte pagini. Informatiile inscrise pot fi atat pozitive, cat si negative, si se vor referi la caracteristicile si modul de folosire al unui produs sau serviciu. Lungimea maxima este de 2000 de caractere și se pot acorda maxim 6 review-uri pentru produse, de către același Utilizator / Client, apoi este necesară analizarea, aprobarea și afisarea lor pe site, pentru ca aceeași persoană să poată scrie din nou review-uri. 

15.2. In momentul inregistrarii unui anumit Review/Comentariu/Intrebare/Raspuns pe Site, Utilizatorii/Clientii/Cumparatorii acorda Vanzatorului o licenta neexclusiva, perpetuă, irevocabilă, nelimitată teritorial și dau dreptul Vânzătorului de a utiliza, reproduce, modifica, adapta, publica, traduce, distribui si de a afisa sau nu acest continut.

15.3. Fiecare Utilizator/Client/Cumparator, in momentul inscrierii de Review/Comentariu/Intrebare/Raspuns in sectiunile mentionate, se angajeaza sa respecte urmatoarele reguli:

–    sa faca referiri doar la caracteristici si/sau modul de utilizare al unui anumit produs sau serviciu, evitand informatii legate de aspecte ce se pot schimba (pret sau oferte promotionale) sau informatii care tin de modul desfasurarii Comenzii;

–    sa foloseasca doar limba care este folosita in cadrul magazinului (română – pentru magazin în tradus în limba română / engleză pentru magazin tradus în limba engleza etc.). Sunt permise si cuvintele sau expresiile care, desi nu sunt considerate romanesti, sunt de larga utilizare in toate mediile referitoare la domeniul respectiv (ex.: okay, mouse, wow);

–    sa utilizeze un limbaj corespunzator, neofensator, fara termeni care pot jigni sau afecta oricare altUtilizator/Client/Cumparator;

–    sa se asigure de incadrarea corecta a continutului introdus pe Site astfel: orice Intrebare va fi inscrisa in sectiunea “Intrebarile si raspunsurile clientilor”, si orice Review va fi inscris in sectiunea “Acordă Review”; 

–    sa se asigure ca informatiile introduse de ei sunt realiste, corecte, neinselatoare, nederutante si in conformitate cu legile aplicabile, respectand astfel inclusiv drepturile altor parti, drepturile de autor, de marca comerciala, de licenta sau alte drepturi de proprietate, publicitate sau intimitate;

–   sa foloseasca aceasta facilitate doar pentru a comunica sau a obtine detalii suplimentare referitoare la un anumit produs sau serviciu de pe Site fara a face referire catre alte firme ce promoveaza vanzarea si cumpararea de produse sau servicii;

–   sa nu furnizeze sau sa solicite, in niciun mod si in nicio masura, date personale (detaliile de contact, informatii despre adresa de livrare sau de domiciliu, numere de telefon, adrese de email, nume si/sau prenume etc.) sau orice alta informatie care poate determina dezvaluirea acestor date personale;

–   sa nu inscrie informatii, comparatii si/sau detalii despre URL-uri (legaturi) din alte site-uri comerciale ce desfasoara sau nu aceeasi activitate comerciala ca si Vanzatorul;

-  sa nu faca referiri sau comparatii cu produse necomercializate / neachizitionate de la 12note.ro

–   sa nu incerce fraudarea serviciilor puse la dispozitie de catre Vanzator sau sa inscrie Review-uri/Comentarii/Intrebari/Raspunsuri care sa contina materiale de natura publicitara;

–   sa nu utilizeze Review-ul/Comentariul/Intrebarea/Raspunsul ca mijloc de comunicare cu Vanzatorul, in acest sens se vor folosi datele de contact ale Vanzatorului inscrise pe Site.

15.4. Pe langa o evaluarea realista critica, in momentul inscrierii unui Review, Utilizatorul/Clientul/Cumparatorul va adauga si un Rating relevant pentru produsul sau serviciul aferent. Review-urile, impreuna cu Rating-urile corespunzatoare lor, vor influenta Rating-ul general al produsului sau serviciului. Astfel, un Review insotit de un Rating mare duce la o crestere a Rating-ului general, iar un Review insotit de un Rating mic duce la o scadere a Rating-ului general.

Utilizatorii/Clientii/Cumparatorii ce inscriu Review-uri la care ataseaza fisiere foto sau video vor respecta urmatoarele reguli:

–    fisierele incarcate vor contine imagini si/sau videoclipuri care se refera la produsul sau serviciul pentru care se scrie Review-ul, asigurandu-se ca fisierele incarcate respecta drepturile de autor și preferabil să fie în format pătrat 1:1;

–    fisierele incarcate nu vor contine violenta, continut pentru adulti, limbaj licentios sau alt continut care ofenseaza o persoana/un grup pe baza rasei sau a originii etnice, a religiei, a handicapului, a sexului, a varstei, a statutului de veteran,  a orientarii sexuale sau politice;

–    fisierele incarcate nu vor contine informatii legate de alte persoane fizice sau juridice;

–    fisierele incarcate nu vor contine URL-uri sau watermark-uri catre site-uri ce desfasoara sau nu aceeasi activitate comerciala ca Vanzatorul. 

15.5. Cand un Review/Comentariu/Intrebare sau Raspuns este semnalat de catre un Utilizator/Client/Cumparator ca avand un continut inadecvat, dintr-o perspectiva strict subiectiva, acest continut este examinat cu atentie de catre Vanzator pentru a determina daca incalca Termeni si Conditii Site. Textele, fotografiile sau videoclipurile introduse sunt eliminate din Site numai dupa examinarea acestora de catre Vanzator.

15.6. In cazul in care Vanzatorul constata incalcarea Termenelor si Conditiilor in mod repetat, acesta isi rezerva dreptul de a suspenda posibilitatea Utilizatorului/Clientului/Cumparatorului de a inscrie Review-uri/Comentarii/Intrebari sau Raspunsuri in sectiunile “Intrebari si raspunsuri ale clientilor” si “Acorda Review”.

15.7 Este posibil ca unele Comentarii / Recenzii acordate de clienti și afișate pe www.12note.ro sa fie preluate din alte surse (pagini web, conturi de retele sociale etc). detinute de 12note.ro, sau de pe surse care fac referire la 12note.ro 

15.8 Se acceptă și aprobă în vederea postării publice pe site Review-uri, Comentarii, Intrebari si Raspunsuri acordate doar de către persoane (Clienti/Cumparatori) care au achiziționat produsul / produsele la care se face referire din magazinul www.12note.ro și care în cazul în care li se solicită, pot face dovada achiziției prin prezentarea facturii sau a bon fiscal aferent comenzii. 

12note.ro iși rezerva dreptul de a analiza fiecare comentariu, urmând a îl aproba sau nu, în vederea postării publice pe site. Comentariile nu vor fi aprobate daca incalca termenii si conditiile, pentru sesizari sau reclamatii legate de Bunul si/sau Serviciul achizitionat, Cumparatorii au la dispozitie formularul de sesizari din cadrul Site-ului. Termenul maxim de solutionare a reclamatiilor sau sesizarilor este de 30 de zile calendaristice de la primirea acestora.